Zonnepanelen

Zonnepanelen

Fotovoltaïsche panelen of zonnepanelen blijven erg geliefd in Vlaanderen. Zelfs zonder subsidies zijn ze nog steeds een populaire manier om duurzame energie te produceren. Een optimale werking en een maximaal rendement van uw zonnepanelen is echter enkel mogelijk indien de plaatsing correct werd uitgevoerd. Daarom kiest u best voor een geregistreerde aannemer zoals solarspirit. Met onze jarenlange ervaring staan we - zowel voor particulieren als voor bedrijven - garant voor een deskundige installatie van uw zonne-energiesysteem.

Werking zonnepanelen

Werking zonnepanelen

Een volledige fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) omvat zonnepanelen, een draagstructuur, bekabeling en een omvormer. Elk zonnepaneel bestaat immers uit zonnecellen die zonlicht gebruiken om elektriciteit op te wekken. Deze elektriciteit is gelijkstroom, terwijl we voor het dagelijkse gebruik van onze elektronische apparaten wisselstroom nodig hebben. Om de opgewekte zonne-energie om te zetten in bruikbare elektriciteit wordt er dus gebruik gemaakt van een omvormer. Zo kan u de wisselstroom aanwenden voor uw persoonlijk gebruik op uw lokaal netwerk. De overtollige stroom wordt naar het openbare elektriciteitsnetwerk geloodst.

Prijs en vereiste hoeveelheid

prijs zonnepanelen

Indien u interesse heeft om zonnepanelen te kopen, heeft u het juiste moment uitgekozen. De energieprijzen van stookolie, benzine en gas zijn behoorlijk hoog terwijl de prijs van zonnepalen de laatste jaren een stuk gezakt is. Bovendien is het een duurzame investering die je op enkele jaren tijd kan terugverdienen.

De exacte prijs wordt bepaald door het aantal zonnepanelen dat u laat plaatsen. Dit hangt af van de bruikbare oppervlakte op het dak en van uw jaarlijks energieverbruik. Eén zonnepaneel produceert 260 Wp. Een Vlaams gezin verbruikt gemiddeld zo'n 4000 Wp, waarvoor er dus 16 zonnepanelen nodig zouden zijn.

Zonnepanelen hebben gemiddeld een rendement van 85%. Bijgevolg zou de totale capaciteit van de installatie zo'n 15% à 20% hoger moeten zijn dan het verbruik op jaarbasis. Op momenten dat u zelf onvoldoende energie opwekt, kan u gebruik maken van de gewone 'grijze' stroom van uw energieleverancier. Indien u meer groene stroom opwekt dan u verbruikt, loopt uw energiemeter terug en bespaart u op uw energiefactuur.

Daarnaast zijn er nog enkele factoren die een rol spelen in het rendement van uw zonnepanelen. Zo is de mate waarin zonlicht wordt opgevangen erg afhankelijk van de hellingsgraad en de oriëntatie van uw dak. Bovendien mag er best niet te veel schaduw vallen op uw installatie en moeten de zonnepanelen voldoende geventileerd worden. Een correcte plaatsing is dus onontbeerlijk om een maximaal rendement van uw zonnepanelen te garanderen.

Vertrouw daarom op "X". Vraag hier vrijblijvend een persoonlijke prijsofferte aan voor uw zonnepanelen. Of maak een afspraak bij ons ervaren team voor professioneel advies en om de mogelijkheden op uw maat te weten te komen.

Onze Diensten